Pričetek poletne sezone v Krajinskem parku Zgornja Idrijca

Poletna sezona v Krajinskem parku Zgornja Idrijca se s 1.7. pričenja v polni meri. To je čas, ko se število obiskovalcev, motornih vozil in posledično obremenitev narave zelo poveča. Vse obiskovalce zato prosimo, da med svojim obiskom Krajinskega parka Zgornja Idrijca upoštevate pravila in priporočila obnašanja ter ste strpni in odgovorni tudi do drugih obiskovalcev, predvsem pa do domačinov, ki živijo v Idrijski Beli. Informacije za obiskovalce so na voljo TUKAJ.

Bar na Lajštu

Z obratovanjem pričenja Bar na Lajštu, ki bo odprt od ponedeljka do petka med 12:00 in 20:00 ter ob sobotah in nedeljah od 10:00 do 20:00. Kuhinja bo obratovala ob petkih, sobotah in nedeljah od 12:00 do 20:00.

Piknik na Lajštu

Pikniki na območju Lajšta so dovoljeni na treh urejenih piknik prostorih (t.i. jurčki), po predhodnih rezervaciji na:
T: 040 959 698 ali
E: jan.fortuna@khfortuna.si

Dnevni najem jurčka  (opremljen z žarom, mizo in klopmi) znaša 30,00 EUR. Najemnina se poravna v baru.

Brezplačni avtobusni prevoz

Tudi v letošnjem letu bo po ustaljenem VOZNEM REDU na Lajšt vozil brezplačni avtobus iz Idrije in Črnega Vrha nad Idrijo.

IZJEMOMA bo, zaradi športne prireditve v soboto 1.7., avtobus vozil po spremenjenem voznem redu. Iz Idrije avtobus z vožnjo začne prva vožnja ob 13:00, iz Črnega Vrha nad Idrijo pa ob 14:00.

Vstop v Krajinski park Zgornja Idrijca

Obiskovalce prosimo, da se v osrčje Krajinskega parka Zgornja Idrijca v čim večji meri odpravijo na trajnosten način – z avtobusom, peš ali s kolesom. V kolikor s boste odpravili v park z brezplačnim avtobusom lahko svoja vozila brezplačno parkirate na parkiriščih v Idriji ter Črnem Vrhu.

Za vse, ki se boste kljub vsemu odpravili v Krajinski park Zgornja Idrijca z osebnim motoriziranim vozilom, sporočamo:

  • v soteski Strug je do 31.8.2023 v skladu z ODLOČBO o spremembi prometnega režima Občine Idrija parkiranje dovoljeno le na označenih mestih (z znakom P in režimom bočnega parkiranja), od kjer se naprej odpravite peš ali s kolesom.
  • na območju Parkirišča Lajšt so obiskovalcem na voljo 3 manjša parkirišča, na katerih je v juliju in avgustu med vikendi in prazniki, ki so dela prosti, za parkiranje potrebno plačati, in sicer 3 EUR/uro za vsako začeto uro parkiranja.

V času od julija do avgusta bomo v Krajinskem parku Zgornja Idrijca vršil poostren nadzor nad prometom, parkirnim režimom in odlaganjem odpadkov.