Okrogla miza: Idrijska čipka kot spominek destinacije Idrija

Zavod za turizem Idrija v okviru projekta Kulturna dediščina kot poslovna priložnost vabi na okroglo mizo, na kateri bo beseda tekla o čipki, kot spominku destinacije Idrija.

Okrogla miza bo potekala 1. 10. 2020 od 9:30 dalje v prostorih Mednarodnega centra idrijske čipke, Prelovčeva 2, Idrija.

Dr. Jana Vilman bo na primerih iz prakse predstavila pomen destinacijskih spominkov z izhodiščem v kulturni dediščini.

Sodelavke Zavoda za turizem Idrija bodo predstavile idejo spominka na temo idrijske čipke in predloge za celostno grafično podobo spominka.

Sledila bo debata o identiteti idrijske čipke, kakovosti in spoštovanju certifikatov, ki jih čipka nosi. Govorili bomo tudi o tem, kako povzdigniti idrijsko čipko, jo verodostojno predstaviti in ponuditi na trgu ter jo tako približati obiskovalcem Idrije. Dotaknili se bomo tudi posameznih blagovnih znamk in označb, ki se v Idriji uporabljajo in relacij med njimi (Idrija, Geopark Idrija, KBZ Idrija izbrano, Idrijska čipka).

Potrebne so predhodne prijave na: urska.b-rupnik@geopark-idrija.si ali na tel. št.: 05 37 34 071, do srede 30. 9. 2020.

Vljudno vabljeni!

Za vsebino je odgovoren Zavod za turizem Idrija. Operacijo Kulturna dediščina kot poslovna priložnost sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje programa razvoja podeželja RS 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.