Vabilo na zaključni dogodek projekta Young European GeoExplorer

Vabimo vas na zaključni multiplikacijski dogodek projekta Young European GeoExplorer, ki bo potekal v četrtek, 1. februarja 2024, s pričetkom ob 8.00 uri in zaključkom ob 16.00 uri na Osnovni šoli Črni Vrh.

V okviru projekta Young European GeoExplorer, ki se počasi zaključuje in je sofinanciran iz programa Erasmus+, smo skupaj z vodilnim partnerjem Unesco Globalnim Geoparkom Steirische Eisenwurzen iz Avstrije in še dvema Unesco globalnima geoparkoma iz Norveške in Danske ter partnerskimi šolami iz teh geoparkov raziskovali učinkovite pristope za poučevanje naravoslovja ter integracijo teh tem v pouk angleškega jezika. Posebno pozornost smo namenili opremi, ki bi jo potrebovali učitelji naravoslovja in vodniki za uspešno izvajanje pouka na prostem. Kot rezultat smo razvili t.i. “GeoExplorer Toolkit”, kovček s ključnimi orodji in gradivom za poučevanje tako na prostem kot tudi v učilnici.

Ugotovitve, gradiva in tudi sam kovček z orodji si srčno želimo predstaviti tudi vam, poleg tega pa bomo na  dogodku z zanimivimi gosti spoznavali smernice pri prenovi učnega načrta predmeta naravoslovje, pomen izkušenjskega učenja s konkretnimi primeri, koncept CLIL, primere dobrih praks poučevanja angleškega jezika, poleg tega pa kot zanimivost dobili vpogled v življenje na črnovrški planoti v preteklosti.

Vse aktivnosti so za udeležence dogodka brezplačne in se financirajo v okviru programa Erasmus+.

Zaradi omejenega števila mest je prijava obvezna preko prijavnega obrazca: https://forms.gle/xjs9GnH5rtSXMLWn6

Del dogodka bomo izvedli na terenu, zato priporočamo primerno opremo.

Veselimo se vaše udeležbe in izmenjave misli ob zaključku projekta Young European GeoExplorer.

PROGRAM >>