Dan Mreže šol tokrat v Črnem Vrhu nad Idrijo

V Geoparku Idrija smo letos že 9. leto zapored organizirali dan Mreže šol, ki so se ga udeležili učenci sedmih razredov OŠ Idrija, OŠ Spodnja Idrija, OŠ Cerkno in OŠ Črni Vrh nad Idrijo.

Pretekli četrtek se je tako na OŠ Črni Vrh zbralo kar 150 učencev. Ogledali so si Zadlog, ter se peš odpravili do Kotenskega roba od koder se jim je odprl čudovit pogled na Belo in idrijsko hribovje. Na eni od delavnic so spoznavali lastnosti črnovrškega narečja, izdelovali pa so tudi mozaike in sončne ure. V Trebčah so si ogledali vojaški muzej in se seznanili z življenjem vojakov, v drugi delavnici pa so si naredili knjižne kazalke z vezenjem na karton. V šoli so se naučili tehnike polstenja volne in si izdelali obeske za ključe, v okolici šole so spoznavali in opazovali ptice, ter jim izdelali pogače in se s pomočjo aplikacije TeachOUT odpravili po učni poti Model Osončja.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi dogodka, posebej pa se zahvaljujemo tudi sponzorjem in donatorjem za njihovo finančno podporo:

TRTNIK&TRTNIK d.o.o.
BLT, Inženiring-marketing-proizvodnja d.o.o. Idrija
ZAVAROVALNICA SAVA d.d.
GEOLOGIJA d.o.o. Idrija
HEKTAR d.o.o., Podjetje za geodezijo Idrija
EFAFLEX INŽENIRING d.o.o. Ljubljana
DOLOMIT, Janko Kosmač s.p., Črni Vrh nad Idrijo
GOZDARSTVO GREGOR RUPNIK s.p., Črni Vrh nad Idrijo