Lokalni okusi prepričali komisijo
Prejšnji teden smo skupaj s komisijo za kolektivno blagovno znamko Idrija izbrano ocenjevali kulinarične izdelke in jedi v restavracijah. Znamka, ki je bila ustanovljena z namenom povezovanja lokalnih ponudnikov ter skupnega predstavljanja pestre palete kakovostnih izdelkov, pridelkov in storitev, danes združuje že 50 ponudnikov z Idrijskega in Cerkljanskega ter skoraj 250 različnih izdelkov in storitev.
To pomeni tudi vedno več dela za komisijo, ki so jo tokrat sestavljali prof. dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec, Franci Jezeršek in mag. Marlena Skvarča. Tudi tokrat je bila komisija navdušena nad lokalnimi okusi in inovativnostjo prijavljenih izdelkov. Člani so izrazili zadovoljstvo, da izdelki ohranjajo, nekateri pa celo nadgrajujejo kakovost iz prejšnjih ocenjevanj.
Kot običajno so tudi tokrat nekaterim prijaviteljem svetovali izboljšave, predvsem na področju grafične podobe izdelkov ter pripovedne vrednosti – torej vključevanje zgodb, ki izdelke še dodatno obogatijo.
Certifikat kakovosti Idrija izbrano je na tokratnem ocenjevanju prejelo 15 kulinaričnih produktov, še 36 izdelkom pa je komisija certifikat podaljšala. Naslednje ocenjevanje bo potekalo oktobra, ko bo komisija ocenjevala doživetja in rokodelske izdelke. Prejemnike bomo objavili po podelitvi certifikatov v decembru.
Trenutno ponudbo si lahko ogledate na: https://www.geopark-idrija.si/idrija-izbrano/


