OCENA IN SMERNICE KOORDINATORJEV EVROPSKE MREŽE GEOPARKOV ZA GEOPARK IDRIJA SO SPODBUDNE

OCENA IN SMERNICE KOORDINATORJEV  EVROPSKE MREŽE GEOPARKOV ZA GEOPARK IDRIJA SO SPODBUDNE

Ponedeljek, 17. december 2012

Pretekli teden smo iz koordinacijske pisarne Evropske mreže Geoparkov, iz francoskega geoparka Reserve Geologique de Haute-Provence, prejeli oceno junijske evalvacije Geoparka Idrija ter priporočila, kako lahko našo kandidaturo izboljšamo do te mere, da ob prvi priložnosti potrdijo članstvo Geoparka Idrija v EGN.

Navkljub temu, da je bil koordinacijski odbor navdušen nad profesionalnostjo prijavnice in opravljenega od začetka ustanovitve do prijave Geoparka Idrija v EGN mrežo, so bili mnenja, da je potrebno narediti še nekaj izboljšav. En del se nanaša na vidnost in prepoznavnost Geoparka Idrija v lokalnem območju, ter vključitev na interpretacijske table ter drugo infrastrukturo. Druga pomanjkljivosti po mnenju ocenjevalcev, ki jo bomo mogli odpraviti, pa je premajhna vloga Geoparka Idrija v regionalnem razvoju z raznimi geoturističnimi projekti in vključevanjem različnih partnerjev. Tako moramo po njihovih priporočilih pripraviti načrt izvedbe geoturističnih projektov vključno z interpretacijo lokacij in označevanja na območju Geoparka Idrija, štiriletni program turističnih aktivnosti, povezanih z geoparkom in sporazum o izvedbi le-tega s partnerji ter strategijo, kako bo Geopark Idrija pripomogel k razvoju našega območja, vključno z vidnostjo in vključenostjo Geoparka v delu ključnih partnerjev Geoparka Idrija.

Koordinacijski odbor EGN nas pri delu in izboljšavah spodbuja in podpira. Prva možnost za vpis v EGN je že konec marca na srečanju koordinatorjev mreže v Parizu.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

13 / 27 °C

13 / 27 °C

15 / 25 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija