DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE V IDRIJI

DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE V IDRIJI

Petek, 14. september 2012
V Idriji se 22. septembra 2012 začenjajo Dnevi evropske kulturne dediščine. Obiščite nas in doživite Unescovo dediščino –  rudniško podzemlje, čipke, mojstrstvo rokodelskih veščin ter uživajte v kulinaričnih posebnostih! Tako boste tudi vi postali del dogodka, ki v septembrskih dneh druži varuhe in ljubitelje kulturne dediščine v 50 državah po vsej Evropi.
 
V soboto, 22. septembra, ob 9.30 bodo idrijski rudarji na Mestnem trgu v Idriji s »klukanjem na šino« simbolično napovedali začetek prazničnega tedna. Več kot 400 sodelujočih, ki jih povezuje raznolika izkušnja dediščine in medgeneracijsko sožitje, bo ta dan na različne načine in na različnih zgodovinskih lokacijah v mestu obudilo spomin na mejnike 500-letne zgodovine Idrije. Prireditveni krog bomo zaključili v Mestnem muzeju Idrija, kjer ob 17.00 uri odpiramo razstavo »Idrija – zibelka naravoslovja«  in v družbi častnega gosta Aleksandra Zorna, državnega sekretarja Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, uradno odpiramo letošnje Dneve.

Bogat prireditven program bo potekal vse do 29. septembra tudi v Spodnji Idriji, Idrijskih Krnicah, Kanomlji, Ledinah, Idrijski Beli, Ledinah, na Vojskem ter Cerknem in  Zakojci.
 
Več o programu odprtja si preberite v priponki.
Na spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije najdete prireditve po vsej Sloveniji.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija