USTVARJALNE DELAVNICE V GEOPARKU IDRIJA - IZDELAVA MEGA SPOMINA

USTVARJALNE DELAVNICE V GEOPARKU IDRIJA - IZDELAVA MEGA SPOMINA

Sreda, 22. avgust 2012
Pretekli torek 21.8. smo se v sklopu delavnic »Počitnikarije« Zveze prijateljev mladine Idrija in v organizaciji Geoparka Idrija še zadnjič srečali z idrijskimi otroci, ki počitnice preživljajo doma.

Tudi tokrat smo se posvetili idrijski tematiki, lotili smo se namreč izdelave mega spomina. Izbrali smo kar nekaj tipičnih idrijskih motivov (tehniško in dediščino rudarjenja, geološke in druge naravne posebnosti, kulturna dediščina, itd.), izmed katerih so si otroci izbrali najljubšo, jo narisali na dve leseni ploščici in pripisali ime.

Dobili smo kar nekaj parov spomina, ki je zasnovan tako, da se ga lahko igra na prostem ali v notranjosti in sedaj čaka na kakšno drugo priložnost, da ga dopolnimo. Želimo, da bo v čim številčnejši izvedbi dobil mesto v različnih didaktičnih in interpretacijskih aktivnosti na Idrijskem.

Za konec se zahvaljujemo Občini Idrija in partnerjem RŽS Idrija, Akvariju M in Martini Šlabnik za sofinanciranje in izvedbo ter ZMP Idrija za izkazano zaupanje pri organizaciji delavnic. Otrokom in staršem se zahvaljujemo za udeležbo. Upamo, da so bile delavnice poučne, da so otroci spoznali kaj novega in se zraven še zabavali.

M.G.K.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija