IZDELAJMO SVEČKO IZ ČEBELJEGA VOSKA

IZDELAJMO SVEČKO IZ ČEBELJEGA VOSKA

Petek, 10. avgust 2012

V torek, 7. 8. 2012,  je v okviru programa »Počitnikarije« Zveze prijateljev mladine, na kmečki tržnici v Idriji, potekala delavnica »Izdelajmo svečko iz čebeljega voska«, ki jo je vodila gospa Martina Šlabnik. Delavnice se je udeležilo 13 otrok, ki počitnice aktivno preživljajo doma, radi ustvarjajo, se družijo in obenem na zabaven način pridobijo nova znanja.

Tokrat smo skupaj  spoznavali življenje in delo čebel, njihove pridelke in uporabo le-teh. Osredotočili smo se na čebelji vosek, saj smo ga kasneje uporabili za izdelavo svečk. Ga. Martina je vosek najprej segrela, tako da je lahko tekoč napolnil steklene kozarčke, v katerih je že bila postavljena vrvica za svečke oz. stenj.

Med čakanjem, da se vosek strdi, smo tudi tokrat podelili majice z logotipom Geoparka Idrija trem srečnežem, za pravilne odgovore na vprašanja, ki so se nanašala na čebelji svet.

 Na koncu smo svečkam dodali še pokrovček in jih okrasili, sedaj pa lahko počakajo na mrzle zimske dni, ko nas bodo grele in nas z vonjem po čebelicah spominjale na toplo poletje.

 

A.K.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija