POSTAVIMO SI SVOJ AKVARIJ

POSTAVIMO SI SVOJ AKVARIJ

Sreda, 18. julij 2012

V okviru »Počitnikarije« Zveze prijateljev mladine Idrija so se otroci, ki počitnice preživljajo doma, v torek 17.7. udeležili delavnice »Postavimo si svoj akvarij«, ki je potekala v Akvariju M Idrija. Delavnice se je udeležilo kar 19 otrok, ki so se izkazali kot zelo poslušni, nadebudni in nadvse ustvarjalni.

Ob uvodni predstavitvi malih »prebivalcev« akvarija, ki jo je vodil Blaž Majnik, so spoznavali različne vrste rib, želv, rakov in druge zanimive živali vseh barv in svojevrstnih oblik. Polni novih idej so se nato lotili izdelovanja akvarijev iz kartonastih škatel, ki so se spremenile v prave morske globine, polne različnih morskih živali, še posebno živopisanih  rib, katere so sproti spoznavali in si jih natančno ogledovali, da bi papirnate dvojnice izgledale čimbolj pristno. Skratka, zabavali smo se vsi, saj smo bili mentorji prav tako zaposleni z izdelavo svojega akvarija.

Podelili smo tudi tri majice z logotipom Geoparka Idrija, zaslužili pa so si jih otroci, ki so na začetku najbolj pridno poslušali in pravilno odgovorili na vprašanja, povezana z akvarijem.

Končni izdelki so bili čudoviti, v vsakem akvariju pa se je znašla vsaj ena edinstvena ribica, ki morda ni le plod otroške domišljije in še čaka nekje v prostranih morjih in oceanih, da jo nekdo odkrije.

 Ana Kosmač

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija