Srečanje projektnih partnerjev projekta Interreg Danube GeoTour v UNESCO Globalnem Geoparku Bakony-Balaton

Srečanje projektnih partnerjev  projekta Interreg Danube GeoTour v UNESCO Globalnem Geoparku Bakony-Balaton

Torek, 19. februar 2019

Uspešno zaključno srečanje na Madžarskem, med 12. in 15. februarjem 2019

UNESCO  Globalni Geopark Bakony - Balaton  je imel priložnost gostiti partnerje projekta Danube GeoTour iz 8-ih držav, ki se v projektu soočajo z izzivom valorizacije geodediščine za trajnostni in inovativni razvoj turizma v geoparkih v območju Podonavja. Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).

V štirih dneh na Madžarskem so partnerji razpravljali o različnih delovnih sklopih, med drugim o izvajanju  geointerpretacije, razvoju geoproduktov  ter o promocijskih aktivnostih v zadnjem obdobju projekta, ki bo zaključen v letu 2019. Veliko govora je bilo tudi o predstavitvi skupnega produkta Danube GeoTour na mednarodnem turističnem sejmu (ITB) v Berlinu v Nemčiji. Drugi dan srečanja je potekala tiskovna konferenca za madžarske medije, na kateri so bile predstavljeni dosežki in rezultati projekta. Na tiskovni konferenci je bila uporabljena nova oprema -  inovativna informativna stojala, slikovne brošure, premierno je bil predstavljen tudi promocijski film. Madžarski partnerji so udeležencem sestanka predstavili obnovljeno interpretacijsko pot na Szent György-hegy, ki je bila financirana s projektnimi sredstvi. Dober primer geointerpretacije je tudi Center za obiskovalce jezera in jame Tapolca. Dan se je končal s kulturnim večerom, na katerem so partnerji spoznali lokalno glasbo in ples.

Projektna ekipa se zahvaljuje organizatorjem, predstavnikom UNESCO Globalnega Geoparka  Bakony – Balaton, vsem  sodelujočim,  pomočnikom in drugim partnerjem za uspešno izvedeno srečanje.

Vse te uspešne zgodbe udeležence vodijo k glavnemu rezultatu projekta - skupni Podonavski geopoti (Danube GeoTour), ki nastaja v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki v osmih geoparkih kot unikaten, trajnostni turistični proizvod, in sicer v želji, da postane model dobre prakse za inovativen pristop k geointerpretaciji ter razvoju trajnostnega turizma tudi izven Podonavske regije. Skupni inovativni produkt bo povečal sodelovanje med geoparki ter izboljšal vidnost in prepoznavnost UNESCO globalnih geoparkov v območju Podonavja in širše.

Več informacij o projektu in organizatorjih je na voljo na naslednjih povezavah:

www.interreg-danube.eu/danube-geotour

www.geopark.hu

Avtor fotografij: Barnabás Korbély

 

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

16 / 24 °C

17 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija