Srečanje partnerjev projekta Danube GeoTour v UNESCO Globalnem Geoparku Papuk na Hrvaškem

Srečanje partnerjev projekta Danube GeoTour v UNESCO Globalnem Geoparku Papuk na Hrvaškem

Torek, 11. december 2018

UNESCO Globalni Geopark Papuk je med 26. in 28. novembrom 2018 gostil sestanek partnerjev projekta Danube GeoTour iz osmih držav.

Iz naslova projekta “»Valorisation of geo-heritage for sustainable and innovative tourism development of Danube Geoparks« izhaja namen srečanja, cilji in izzivi s katerimi se partnerji srečujejo. Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).

Na sestanku so partnerji razpravljali o izvedenih aktivnostih za razvoj GeoProduktov, ki so eden od pomembnih ciljev projekta vsakega partnerja z geoparkom ter o promocijski kampanji v zadnjem obdobju projekta v letu 2019.

Veliko pozornost so namenili sodelovanju in organizaciji predstavitve na mednarodnem turističnem sejmu (ITB), ki bo marca 2019 v Berlinu.

Drugi dan srečanja je bil organiziran v Infocentru Jankovac. Poleg sestanka je bil na programu tudi ogled naravnih zanimivosti v okolici.  Ob zaključku dvodnevnega srečanja so bili vsi partnerji zadovoljni z uspešno izvedenim srečanjem, hkrati pa že usmerjeni v aktivnosti zadnjega projektnega obdobja. Velika zahvala gre ekipi geoparka Papuk in vsem njihovim sodelavcem za dobro organizacijo in izvedbo.

Vse te uspešne zgodbe udeležence vodijo k glavnemu rezultatu projekta - skupni Podonavski geopoti (Danube GeoTour), ki jo razvijajo skupaj z lokalnimi turističnimi ponudniki v osmih geoparkih kot unikaten, trajnostni turistični proizvod, in sicer v želji, da postane model dobre prakse za inovativen pristop k geointerpretaciji ter razvoju trajnostnega turizma tudi izven Podonavske regije. Skupni inovativni produkt bo povečal sodelovanje med geoparki ter izboljšal vidnost in prepoznavnost UNESCO globalnih geoparkov v območju Podonavja in širše.

 Več informacij o projektu in organizatorjih je dostopnih na sledečih povezavah:

www.interreg-danube.eu/danube-geotour

https://www.papukgeopark.com

Avtor fotografij: UNESCO Globalni Geopark Papuk.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija