DRUGO PILOTNO TESTIRANJE NALOG UČNE APLIKACIJE V PROJEKTU ESTEAM

DRUGO PILOTNO TESTIRANJE NALOG UČNE APLIKACIJE V PROJEKTU ESTEAM

Ponedeljek, 10. december 2018

Da čas zelo hitro teče, smo se prepričali partnerji v projektu ESTEAM – meseci  od zadnjega testiranja pripravljenih vaj v obliki delovnih listov v maju do ponovnega testiranja v mobilni aplikaciji so hitro minili. V jesenskih mesecih je potekalo že drugo pilotno testiranje mobilne aplikacije – tokrat v mobilni obliki s tablicami.

Tudi tokrat so se na teren odpravili učenci osnovnih šol v vseh treh držav – Slovenije, Portugalske in Norveške. Prvi so testiranje na mrzel, a sončen jesenski dan, izvedli na Osnovni šoli Črni Vrh nad Idrijo (Slovenia). S podporo Geoparka Idrija in v spremstvu učiteljev, je 22 učencev ponovno odšli na Učno pot kraški gozd in s pomočjo mobilne aplikacije raziskovali in reševali vaje iz področja geologije, rastlinstva in živalstva. Navkljub začetnim težavam z nameščanjem aplikacije na tablice, je v nadaljevanju testiranje potekalo gladko in učenci so na koncu v eno zatrdili, da je bilo tokrat bolj zabavno in zanimivo, kot z delovnimi listi, ter da bi še ponovili.

Sledila je norveška osnovna šola ter 20 učencev s spremljevalnimi učitelji ter osebjem Geoparka Magma, ki so 23. oktobra v okolici kraja Hestnes po poti z istim imenom prav tako testirali pripravljene naloge na mobilnih napravah. Dan je zaznamovalo deževno vreme in močan veter, ki pa niso pokvarili dobrega vzdušja na Norveškem.

Kot zadnji so naloge in mobilno aplikacijo 20. novembra testirali na Portugalskem. Geopark Naturtejo, učitelji in 35 učencev so se odpravili v idilično vasico Monsanto ter tokrat pripravljene naloge testirali še na mobilni aplikaciji. Tudi na Portugalskem so močno kljubovali občasnemu dežju, na koncu jih je razveselil sonček. Navkljub vsemu so otroci na terenskem delu izven učilnic na prostem uživali.

S pilotnim testiranjem smo želeli pridobiti povratno mnenje s strani učencev in študentov o oblikovanih nalogah, ustreznosti učnih metod in izbranih aktivnosti v naravi ter celostne uporabe mobilne aplikacije. Raziskava je pokazala, da je bilo učenje v naravi z mobilno aplikacijo učencem in študentom všeč. Podali so tudi številne predloge za izboljšave, ki so zelo pomembni za naše nadaljnje delo povezano z oblikovanjem mobilne aplikacije.

S projektnimi aktivnostmi nadaljujemo tudi v zimskih mesecih, ko bomo skupaj s partnerji zaključili oblikovanje mobilne aplikacije ter izvedli izobraževanje s področja uporabe mobilne aplikacije pri poučevanju naravoslovja za vse sodelujoče partnerje.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija