SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA ESTEAM V GEOPARKU NATURTEJO NA PORTUGALSKEM

SREČANJE PARTNERJEV PROJEKTA ESTEAM V GEOPARKU NATURTEJO NA PORTUGALSKEM

Ponedeljek, 26. november 2018
Peti partnerski sestanek projekta ESTEAM, ki je sofinanciran iz Erasmus+ programa Evropske Unije, je med 15. in 17. oktobrom 2018 potekal na Portugalskem, v krajih Monsanto (Idanha-a-Nova) in Moitas (Proença-a-Nova). Projektni sestanek sta organizirala UNESCO globalni geopark Naturtejo in Osnovna šola José Silvestre Ribeiro. Izvedbo projektnega sestanka sta podprla tudi Občina Idanha-a-Nova in Center za gozdne znanosti. Na sestanku so bili prisotni predstavniki vseh partnerskih organizacij: Naturtejo, Idrija, Magma UNESCO globalni geoparki, Osnovni šoli José Silvestre Ribeiro in Črni Vrh nad Idrijo ter podjetje Locatify.

Projekt ESTEAM poteka že od septembra 2016 in se bo zaključil v septembru prihodnje leto. Od treh faz, partnerji trenutno najbolj aktivno delajo na drugi, to je oblikovanju aplikacije TeachOut Outdoor Treasure Hunt. Med sestankom so partnerji testirali pripravljene vsebine in naloge, ki bodo uporabljene v aplikaciji. Testirali so naloge na poti po kraju Monsanto, ki so jih učenci testirali že preteklo šolsko leto in tudi v začetku tekočega šolskega leta. Najprej so učenci testirali izvedbo nalog na terenu z delovnimi listi, v drugo pa že z pripravljeno aplikacijo. Podatki iz analize testiranja te evalvacije bodo uporabljeni v nadalnjem oblikovanju aplikacije.

Peti sestanek je bil večinoma namenjen analizi in evalvaciji prvega testiranja z delovnimi listi ter razpravi o tehničnih izboljšavah aplikacije ter razvoju nalog, ki bodo še vključene v aplikacijo. V času sestanka smo partnerji imeli tudi možnost ogleda naravnega spomenika “Portas de Ródão in Vila Velha de Ródão”. Ogledali in prehodili smo tudi del poti Route of the Barrocais v kraju Monsanto, ko smo z mobilno aplikacijo na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih testirali pripravljene naloge za učence. Med delovnim obiskom smo si ogledali tudi Center za gozdne znanosti v kraju Moitas, ki je partner v izobraževalnih aktivnostih Geoparka Naturtejo. Med tridnevnim obiskom smo okusili tudi lokalno gastronomijo.

Naslednji partnerski sestanek bo v januarju prihodnje leto na Norveškem, v UNESCO globalnem geoparku Magma. Takrat bomo partnerji ponovno analizirali napredek na oblikovanju aplikacije. S strani podjetja Locatify, ki je v projektu zadolžen za izdelavo aplikacije, bomo partnerji deležni večdnevnega treninga o platformi za izdelavo aplikacije ter aplikaciji sami. V marcu in aprilu prihodnje leto bodo trije geoparki za učitelje naravoslovja organizirali enodnevni trening o uporabi tega novega učnega orodja v šoli in doma.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija