TEMATSKI DAN MREŽE ŠOL NA CERKLJANSKEM

TEMATSKI DAN MREŽE ŠOL NA CERKLJANSKEM

Torek, 25. september 2018
Dne 21. 9. 2018  je v organizaciji Osnovne šole Cerkno potekal že 6. tematski dan v okviru Mreže šol v Geoparku Idrija. Pedagoški delavci Osnovne šole Cerkno so v sodelovanju z Geoparkom Idrija pripravili bogat program, katerega glavni namen je bila predstavitev bogate naravne in kulturne dediščine na Cerkljanskem. Ob enem pa krepiti medsebojne vezi med učenci in učitelji.

Letošnjega tematskega dneva se je udeležilo preko 140 sedmošolcev iz Osnovne šole Idrija, Spodnja Idrija. Črni Vrh nad Idrijo in Cerkno, ki so bili razdeljeni v 10 različnih skupin. Učenci so si na terenu ogledali arheološki park Divje Babe, sotesko Pasice z Bolnico Franjo, zbirko kmečkih orodij pripomočkov Čemažarjev muzej. Ogledi so bili dopolnjeni s številnimi zanimivimi delavnici, kot so izdelovanje spomenika - neandertalčeva piščal in peka potičk.   Prav tako pa je bilo nadvse živahno tudi v Cerknem, kjer se je odvijalo kar šest različnih aktivnosti. Učenci so v cerkljanskem muzeju spoznavali cerkljansko laufarijo in se tudi sami preizkusili v vlogi cerkljanskega laufarja. Kar nekaj aktivnosti je potekalo v  Energetskem eko parku Osnovne šole Cerkno, kjer so si učenci ogledali eko brunarico, eko vrt in didaktični čebelnjak. Nekateri učenci so svoje matematično znanje preizkusili v zanimivem matematičnem kvizu, v katerem sodelujejo številni učenci iz Osnovne šole Cerkno in je posvečen priznanemu cerkljanskem matematiku dr. Franciju Močniku. Vse aktivnosti so spremljale ustvarjalne delavnice, kjer so učenci spoznali delovanje obnovljivih virov energije, izdelovali dišavne vrečke in narisali svojo panjsko končnico. 

Najlepše se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem, ki so nam finančno omogočili izvedbo Dneva mreže šol: Trtnik in Trnik d.o.o., Comcom d.o.o., Komunala Idrija in Nomago d.o.o.,

Za konec se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so s svojo predanostjo in z željo po predajanju znanja prispevali k uspešni izvedbi skupnega tematskega dne v sklopu Mreže šol v Geoparku Idrija.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

9 / 23 °C

10 / 23 °C

9 / 26 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija