Predstavitev Geoparka Idrija in projekta Interreg Danube GeoTour na turističnem sejmu ITB Berlin

Predstavitev Geoparka Idrija in projekta Interreg Danube GeoTour na turističnem sejmu ITB Berlin

Sreda, 14. marec 2018
V dneh med 7.3. in 11.3.2018 je v Nemčiji odprla vrata največja turistična borza na svetu ITB Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin). Poudarek turistične borze ITB Berlin je na poslovnih srečanjih in na predstavitvi najnovejših znanstveno-raziskovalnih rezultatov ter napovedi za turizem kot ene najpomembnejših gospodarskih panog za aktualno leto. Za strokovno in poslovno javnost  ta dogodek vsekakor predstavlja pomemben vir informacij o trendih v turizmu. Sejem obsega turistično ponudbo vseh držav sveta, organizatorje potovanj, sisteme za rezervacije, vse vrste prevoznikov, hotele itd.
Geopark Idrija se je na sejmu predstavljal kot eden izmed 20 geoparkov na razstavnem prostoru mreže globalnih geoparkov v hali »Adventure & Responsible Tourism hall«.
Od začetka leta 2017 je Center za idrijsko dediščino vodilni partner projekta Interreg Danube GeoTour, zato smo na naši stojnici predstavljali tudi aktivnosti omenjenega projekta, katerega glavni rezultat bo skupna podonavska geopot, ki jo bomo oblikovali skupaj s še 10imi partnerji iz območja Podonavja. Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske unije (ESRR, IPA).
Mesto Idrija je bilo na sejmu zastopano v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije. Na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije so se predstavljali različni ponudniki iz celotne Slovenije, predstavitev pa je dodatno popestrila animacija.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

16 / 24 °C

17 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija