RAZVIJAMO KOLEKTIVNO BLAGOVNO ZNAMKO GEOPARKA IDRIJA

RAZVIJAMO KOLEKTIVNO BLAGOVNO ZNAMKO GEOPARKA IDRIJA

Petek, 02. februar 2018
V okviru projekta Danube GeoTour nadaljujmo z aktivnostmi, s katerimi bomo vzpostavili temelje za razvoj kolektivne blagovne znamke Geoparka Idrija, katere glavni namen je povečati prepoznavnosti lokalnih izdelkov, povezati v blagovno verigo ponudnike različnih storitev, ustvariti dodano vrednost lokalnim produktom ter povečati vtis o visoki kakovosti pri potrošnikih.

V preteklih tednih smo izvedli štiri srečanja s predstavniki lokalnih ponudnikov, z namenom, da jih vzpodbudimo k oblikovanju in razvoju izdelkov, ki jih bomo vključili v kolektivno blagovno znamko. Srečanja so bila organizirana na različnih lokacijah (v Kanomlji, Črnem Vrhu, Idršku in Idriji), tako da so lahko ponudniki iz različnih območij izbrali lokacijo, ki jim je bila najbližja. Predstavili smo jim naše aktivnosti, primere dobrih praks in postopke za pridobitev certifikata za izdelke. Tekom sestankov se je izkazalo, da je bila ideja o kolektivni blagovni znamki dobro sprejeta, da so ponudniki polni idej za oblikovanje izdelkov, spoznali pa smo tudi do sedaj še neznane ponudnike, s katerimi bomo upamo v prihodnje uspešno sodelovali.  

V sklopu aktivnosti smo oblikovali tudi delovno skupino, ki jo sestavljajo predstavniki lokalnih ponudnikov, strokovnjaki iz lokalnih inštitucij, ki skrbijo za ohranjanje dediščine, zaposleni na Centru za idrijsko dediščino in zunanji strokovnjaki za razvoj kolektivnih blagovnih znamk. Delovna skupina se je že sestala ter zbrala konstruktivne predloge in mnenja na pripravljene pravne podlage. 

Izhodiščni temi za razvoj kolektivne blagovne znamke sta kulinarika ter domača in umetnostna obrt, zato bodo možnost pridobitve certifikata imeli naslednji produkti:
- rokodelski izdelki ter izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja
- pridelki in prehranski izdelki
- jedi in pijače postreženih na gostinski način
- prireditve oziroma dogodki s kulinarično noto
- turistični produkti

Za vse zainteresirane lokalne ponudnike bomo v letošnjem letu pripravili program izobraževanja na temo razvoja lokalnih produktov in nudili vso strokovno podporo pri njihovem razvoju, brezplačno izvedli ocenjevanje prijavljenih produktov, ki bodo, na podlagi mnenja komisije, vključeni v enotno ponudbo Geoparka Idrija, v sodelovanju s produktnimi oblikovalci bomo pripravili koncept izboljšanja vidnosti in prepoznavnosti z enotno  vizualno podobo ter načrt trženja in promocije izbranih produktov v Geoparku Idrija.

Datume aktivnosti bomo objavljali sproti. Na tem mestu še enkrat vabimo vse, ki bi želeli biti obveščeni o navedenih aktivnostih, da nam pišejo na e-naslov: nina.erjavec@visit-idrija.si ali pokličejo na tel. št. 05 93 44 077. 

Projekt je sofinanciran iz skladov Evropske Unije (ESRR, IPA).

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

13 / 27 °C

13 / 27 °C

15 / 25 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija