14. KONFERENCA EVROPSKIH GEOPARKOV NA AZORIH

14. KONFERENCA EVROPSKIH GEOPARKOV NA AZORIH

Petek, 15. september 2017

Od 7. do 9. septembra je na Azorih, v mestu Ponta Delgada, potekala 14. konferenca Evropske mreže geoparkov z 360 udeleženci iz vseh kontinentov sveta. Dan pred začetkom konference pa se je 140 članov koordinacijskega odbora udeležilo še skupnega sestanka, kjer so razpravljali so načinu dela v mreži o skupnih aktivnostih in planih v prihodnosti.

Vseh dogodkov v teh dneh se je udeležila tudi 4-članska ekipa Geoparka Idrija. S petimi prestavitvami so uspešno zastopali in predstavljali aktivnosti in projekte, ki jih izvajamo skupaj s partnerji. Tako sta v sekciji o dobrih praksah v geoparku Bojan Režun in Sanja Marija Pellis izvedla vsak svojo predstavitev. Prvi je predstavil upravljanje UNESCO dediščine živega srebra kot partnerji Geoparka Idrija, druga pa regijsko sodelovanje in delavnico geoparkov JV Evrope. Mojca Gorjup Kavčič je v sekciji izobraževanje, odnosi z javnostjo in komunikacija skupaj z Marijo Manuela Catana iz Geoparka Naturtejo prvi rezultat projekta ESTEAM – e-knjigo z rezultati analize šolskih načrtov ter samostojno še izobraževalne programe v Geoparku Idrija. Predstavnica ZRSVN OE Nova Gorica, Martina Stupar, pa je v sekciji Geoparki in trajnostni turizem predstavila kako upravljati rekreacijske aktivnosti in ohranjati geološko dediščino v geoparkih na primeru projekta Danube GeoTour, ki je sofinanciran iz ERDF in IPA evropskih skladov. 

Poleg tega smo se skupaj z Unescovim geoparkom Karavanke in Slovensko turistično organizacijo predstavili na t.i. Geo-sejmu, ki je potekal v času konference. V ta namen smo s sofinanciranjem STO izdali skupno brošuro Slovenskih UNESCO globalnih geoparkov, s katero se bomo v prihodnje promovirali tudi na drugih turističnih sejmih po svetu.

Udeleženci so poleg konferenčnih aktivnosti imeli možnost si ogledati nekatere naravne znamenitosti očarljivega otoka Sao Miguel ter si ogledati nekatere primere interpretacije naravne dediščine v Unescovem geoparku Azori.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija