NEKAJ BESED O POČITNIKARIJI 2017

NEKAJ BESED O POČITNIKARIJI 2017

Četrtek, 24. avgust 2017
V Geoparku Idrija smo tudi tokratne poletne počitnice preživeli aktivno. Skupaj z Zvezo prijateljev mladine smo pripravili štiri delavnice za otroke, ki so se odvijale na različnih lokacijah v Idriji in njeni okolici.

V prvi polovici julija smo izvedli delavnico polstenja. Otroci so se preizkusili tako v suhem kot mokrem filcanju, rezultat delavnice pa so bili obeski za ključe ter raznobarvne ogrlice in zapestnice.

Naslednjo aktivnost, »Prodišče je igrišče«, smo izvedli v Idrijski Beli - na Lajštu, kjer smo se igrali igre s kamenčki: človek ne jezi se, volkalca, tančula, gnilo jajce, trden most in postavljanje kamnitih stolpcev. Otroci so skozi igro spoznavali prodnike, njihove oblike in barve ter uživali v prijetni naravi krajinskega parka.

Delavnica »Poiščimo jamskega škrata Perkmandlca« se je odvijala v Antonijevem rovu. Najprej smo si ogledali krajši video posnetek o zgodovini rudarjenja v Idriji, nato pa smo se skupaj z vodičem odpravili Idrijsko podzemlje. Po poti skozi rudnik smo odkrivali 500-letno zgodovino rudarjenja, pomen in uporabo živega srebra ter iskali in tudi našli  nagajivega škrata Perkmandlca.

Četrto in hkrati zadnjo delavnico smo zaključili z izdelovanjem »Mega spomina«. Otroci so si najprej izbrali za njih najzanimivejšo idrijsko kulturno oz. naravno znamenitost, ki so jo nato narisali na dve leseni plošči. Izdelki bodo namenjeni igri spomina v okviru Geoparka Idrija.

Veseli smo, da se je delavnic udeležilo veliko število otrok in se obenem veselimo Počitnikarije 2018, kjer se bomo zagotovo zopet srečali.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija