Prvi rezultati projekta ESTEAM: E-KNJIGA - Raziskava nacionalnih učnih načrtov v Naravoslovju na Portugalskem, Norveškem in Sloveniji

Prvi rezultati projekta ESTEAM: E-KNJIGA - Raziskava nacionalnih učnih načrtov v Naravoslovju na Portugalskem, Norveškem in Sloveniji

Sreda, 07. junij 2017
V okviru projekta ESTEAM, ki je financiran s strani programa Evropske unije Erasmus +, smo v preteklih dneh uspešno zaključili z aktivnostmi prvega delovnega paketa, katerega glavni rezultat je E-knjiga, ki je predvsem namenjena pedagoškim delavcem, ki se ukvarjajo s področjem (razvoja) poučevanja naravoslovja v osnovnih šolah. Prav tako predstavlja E-knjiga temelje za nadaljnje projektne aktivnosti in snovanje inovativne učne metode, ki vključuje uporabo mobilne aplikacije v kombinaciji z učnimi aktivnostmi na prostem.
Vsebine E-knjige temeljijo na raziskavi učnih načrtov s področja naravoslovja v tretji triadi osnovnošolskega izobraževanja, v kateri so bili aktivno vključeni učitelji, učenci in bodoči učitelji naravoslovja. V okviru raziskave je bila pripravljena analiza učnih načrtov s področja naravoslovnih vsebin in obsežna spletna raziskava v katere je bilo vključenih 443 učencev, 287 učiteljev in 63 bodočih učiteljev iz različnih držav znotraj Evropske unije. Na podlagi končnih rezultatov, ki smo jih pridobili s pomočjo raziskav, smo pripravili smernice in vodila za učinkovitejše doseganje učnih ciljev in učinkovitosti izobraževalnih metod pri poučevanju naravoslovja. Pri tem smo v prvi vrsti izhajali iz potreb, želj in mnenj vseh sodelujočih ciljih skupin. Glavni namen e-knjige je pomoč učiteljem pri pridobivanju novih znanj s področja priprave učnih ur in spoznavanju novih pedagoški praks ter pristopov pri poučevanju naravoslovja.
Z namenom izboljšanja kakovosti pouka naravoslovja in večanja zanimanja za naravoslovne vsebine, vas vabimo, da si ogledate E-knjigo, ki je nastala v sodelovanju Osnovne šole OŠ Črni Vrh nad Idrijo (Slovenija) in Agrupamento de Escolas Jose Silvestre Ribeiro (Portugalska), Oddelka za geologijo - Univerza v Ljubljani, UNESCO Globalnega Geoparka Idrija (Center za idrijsko dediščino), Magma UNESCO Globalnega Geoparka iz Norveške, Naturtejo UNESCO Globalnega Geoparka iz Portugalske in računalniškega podjetja Locatify (Islandija).

E-knjigo: Raziskava nacionalnih učnih načrtov v Naravoslovju na Portugalskem, Norveškem in Sloveniji  si lahko ogledate tukaj.

Več o projektu si lahko prebere na spletni strani projekta ESTEAM.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija