Uvodna predstavitev projekta Danube GeoTour

Uvodna predstavitev projekta Danube GeoTour

Torek, 07. marec 2017

VABILO

Center za idrijsko dediščino vas vljudno vabi na

uvodno predstavitveno konferenco projekta Danube GeoTour,

ki je sofinanciran iz Transnacionalnega programa Interreg Podonavje 2014 – 2020

in se bo odvijala 13. marca 2017 v Filmskem gledališču Idrija, Trg sv. Ahacija 5.

 

Podroben program* konference, ki bo v celoti potekala v angleškem jeziku, je na voljo tukaj.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo napoveste preko prijavnega obrazca ali na e-naslov: urska.b-rupnik@geopark-idrija.si do 8. marca 2017.

Vljudno vas prosimo, da vabilo prepošljete zaposlenim v vaši organizaciji ali članom v društvu.

*Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

 
 

Več o projektu in predavateljih:

Danube GeoTour (Valorisation of geo-heritage for sustainable and innovative tourism development of Danube Geoparks) je mednarodni projekt, v katerem se bo 11 partnerjev v osmih geoparkih v Podonavju soočalo z izzivi, kako izboljšati upravljanje z naravno dediščino, z iskanjem praktičnih rešitev za aktivnosti, vezane na bogato geološko dediščino in druge naravne ter kulturne vrednote, ter kako izkoristiti pozitivne trende na trgu za razvoj trajnostnega turizma brez negativnih posledic za okolje. Glavni rezultat bo Podonavska geopot (Danube GeoTour), ki jo bomo razvili skupaj z lokalnimi turističnimi, kot unikaten turistični proizvod, v želji, da postane model za razvoj trajnostnega turizma tudi po drugih območjih v Evropi in svetu. Trije strateški pridruženi partnerji v projektu bodo pomagali do čim boljših rezultatov ter učinkov projekta.

Na javnem dogodku vam bomo projektni partnerji predstavili partnerske organizacije ter sam projekt Danube GeoTour in rezultate, gostili pa bomo tudi predstavnika osrednjega sekretariata iz Budimpešte, g. Gusztava Csomorja, ki bo predstavil Interreg  transnacionalni program Podonavje.

V posebno čast nam je, da bo na dogodku spregovoril eden od ustanoviteljev in koordinator Evropske in UNESCO Globalne mreže geoparkov, profesor geografije iz UNESCO globalnega geoparka Lesbos iz Grčije, g. Nickolas Zouros. Po njegovi zaslugi in ob močni podpori še drugih vidnih članov mreže, so globalni geoparki najprej delovali pod okriljem, nato pa v letu 2015 postali UNESCO-v uradni program, t.i. IGGP (International Geoscience and Geoparks programme). V govoru bo na podlagi dolgoletnih bogatih izkušenj spregovoril o Evropski in Globalni mreži UNESCO geoparkov ter pomenu teh organizacij za varovanje narave ter razvoj podeželja in geoturizma. Med gosti bo tudi direktor Rokua UNESCO Globalnega geoparka s Finske, g. Vesa Krökki, ki bo predstavil razvoj geoturizma v njihovem geoparku s poudarkom na iniciativi »geofood (geohrana)«, ki si prizadeva za interpretacijo geološke dediščine tudi v kulinariki in uporabo  lokalno pridelanih surovin pri kreiranju in pripravljanju jedi.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

16 / 24 °C

17 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija