VABILO - UVODNA PREDSTAVITVENA KONFERENCA PROJEKTA DANUBE GEOTOUR

VABILO - UVODNA PREDSTAVITVENA KONFERENCA PROJEKTA DANUBE GEOTOUR

Petek, 24. februar 2017

Center za Idrijsko dediščino vas vljudno vabi na uvodno predstavitveno konferenco projekta Danube GeoTour, ki je sofinanciran iz Transnacionalnega programa Interreg Podonavje 2014–2020.

Konferenca se bo odvijala 13. marca 2017 v Filmskem gledališču Idrija, Trg sv. Ahacija 5.

Podroben program konference si lahko ogledate tukaj.

Konferenca bo v celoti potekala v angleškem jeziku.

Zaradi lažje organizacije je obvezna prijava. Prijavite se lahko do 7. marca 2017 preko prijavnega obrazca ali na e-naslov: urska.b-rupnik@geopark-idrija.si

 

NA KRATKO O PROJEKTU:

Danube GeoTour (Valorisation of geo-heritage for sustainable and innovative tourism development of Danube Geoparks) je mednarodni projekt, pri katerem ima Center za Idrijsko dediščino vlogo vodilnega partnerja. Pri projektu sodeluje še 10 partnerjev iz 8 evropskih držav, ki se bodo v šestih delovnih paketih soočali z izzivi, ki so jih izpostavili ob prijavi: izboljšati strategije in zmogljivosti upravljanja v podonavskih geoparkih, razvoj praktičnih rešitev za aktivnosti, vezane na bogato geološko dediščino in druge naravne ter kulturne vrednote, ter izkoristiti pozitivne trende na trgu za razvoj trajnostnega turizma brez negativnih posledic za okolje v osmih geoparkih v Podonavju.

Glavni rezultat projekta bo Podonavska geopot (Danube GeoTour), ki jo bomo razvili skupaj z lokalnimi turističnimi ponudniki v osmih sodelujočih geoparkih kot unikaten, trajnostni turistični proizvod, in sicer v želji, da postane model za inovativen pristop in za uporabo najboljših praks na področju geointerpretacije ter razvoj trajnostnega turizma.

Projekt je skupno vreden približno 1,7 mio evrov in bo trajal do konca junija 2019.

Več o projektu si lahko preberete na spletnih straneh:

 http://www.geopark-idrija.si/si/geopark/237/danube-geotour/

www.interreg-danube.eu/danube-geotour

Project co-funded by the European Union Funds (ERDF, IPA)

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

4 / 18 °C

7 / 12 °C

8 / 10 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija