NA HLEVIŠE NA IGRIŠE

NA HLEVIŠE NA IGRIŠE

Torek, 06. september 2016
Ekološka akcija Očistimo naše gore Zavarovalnice Triglav, v okviru katere se že sedmo sezono čisti planine in naravo, se je letos znova povezala z dobrodelno akcijo Otroci Triglava. S to akcijo Zavarovalnica Triglav namenja sredstva  za postavitve novih ali obnovo že obstoječih igral, v dolini, pa tudi v gorah in planinah. Tokrat je v okviru omenjenega projekta pomagala uresničiti načrte za nadvse zanimivo otroško igrišče, ki smo ga s pomočjo prostovoljcev in prijateljev zasnovali v Planinskem društvu Idrija. Nova igrala sestavljajo številni didaktični elementi, ki spodbujajo kreativno otroško igro, urjenje fizičnih veščin in varno igro. V sodelovanju z Geoparkom Idrija del igrišča predstavlja tudi park kamnin, v katerem je na poučen način predstavljen  razvoj Zemlje vse od njenega nastanka, še posebej pa razvoj Idrijskega v zadnjih 360 milijonih let.

Glavnina zastavljenega načrta je izpolnjena. Igrišče smo poimenovali MED KAMNINAMI IN ROŽICAMI. Poleg plezalne stene, hišice na drevesu in mnogih drugih igral, bi radi obiskovalcem, ki to želijo, na igriv način predstavili naše  tako izjemne geološke in botanične posebnosti. Idrijsko hribovje ima izredno zapleteno geološko sestavo, ki je po zaslugi Rudnika tudi dobro raziskana. Med igrala smo vpeli kamnine celotnega Idrijskega ozemlja in jih predstavili na poljuden način.
Enako zaradi Rudnika, so svetu dobro poznani tudi naši botanični zakladi. Glas o tem so širili tu živeči slavni Scopoli, Hacquet, Hladnik, družina Freyer, … Med igrali jih bomo poskušali predstaviti obiskovalcem, poskušali pa bomo predstaviti  tudi te, ki naravno uspevajo v bližini.

Vabimo vas, da se na novem igrišču poveselimo skupaj! Dobimo se v nedeljo, 11. septembra 2016 ob 11. uri pred kočo. Za tiste, ki želijo do koče peš, je zborno mesto ob 9. uri na Ahacijevem trgu (Stari plac). Vsi pohodniki bodo prejeli majice akcije Očistimo naše gore in rokavice ter  biorazgradljivo vrečko za pobiranje odpadkov.

Na  Hleviški planini bo ob planinski koči po novem še posebej poskrbljeno za otroke. Kuža pazi bo skupaj z otroki odprl novo otroško igrišče, za najmlajše pa v okolici koče skril tudi poseben zaklad.

Se vidimo v nedeljo na Hleviški planini!

PD Idrija, Zavarovalnica Triglav, Geopark Idrija

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

12 / 25 °C

15 / 24 °C

16 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija