TABOR Z RAZGLEDOM uspešno povezal domačine in mednarodne prostovoljce na Vojskem

TABOR Z RAZGLEDOM uspešno povezal domačine in mednarodne prostovoljce na Vojskem

Ponedeljek, 04. julij 2016
Mednarodni prostovoljni Tabor z razgledom, ki je trajal od 21. do 29. 6. na Vojskem, se je uspešno zaključil.

V tednu dni, ko smo gostili šest mednarodnih prostovoljcev iz Portugalske, Slovaške, Finske, Švedske in Hrvaške ter slovensko taborovodjo, je bila ob močni podpori KS Vojsko, Občine Idrija, Društva kmečkih žena in deklet Vojsko, TD Vojsko ter domačinov urejena pohodna pot in vrh Školja. Poleg tega so postorili še nekaj drugih potrebnih del po vasi.

V prostem času so prostovoljci spoznavali lepote Idrijskega ter se s slovensko pesmijo vključili v kulturni program v spomin na požgano vas Vojsko. Na začetku tabora so si ogledali Antonijev rov in razstave v Mestnem muzeju Idrija. Spoznavali so naravno in kulturno dediščino na Vojskem (Gačnik, Hudournik, Partizansko tiskarno Slovenija, pokopališče na Vojščici,…). Organizirali smo voden ogled Krajinskega parka Zgornja Idrijca in njegovih lepot in znamenitosti. Preizkusili so se celo v klekljanju ter si pripravili večerjo z idrijskimi žlikrofi.

Vsi so bili navdušeni nad gostoljubnostjo in domačnostjo Vojskega in njegovih prebivalcev ter nad lepotami našega območja.

Prostovoljni tabor je bil tudi medijsko odmeven, kar daje takim aktivnostim še dodatno vrednost. Kajti eden izmed razlogov za organizacijo tabora smo kot organizatorji videli tudi v promociji in dobri besedi, ki jo v svet ponesejo prostovoljci. Je pa to tudi odlična priložnost za promocijo območja v domačih medijih.

Prispevek v Poročilih ob petih dne 25.5.2016 na RTV SLO 1 si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem sodelujočim pri organizaciji in izvedbi tabora se iskreno zahvaljujemo. Naj jih naštejemo še enkrat: KS Vojsko, Društvo kmečkih žena in deklet Vojsko, Občina Idrija, TD Vojsko, CŠOD Vojsko ter domačini Vojskega.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SOB
NED
PON

9 / 23 °C

12 / 21 °C

9 / 28 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija