Mednarodni prostovoljski TABOR Z RAZGLEDOM tokrat na Vojskem

Mednarodni prostovoljski TABOR Z RAZGLEDOM tokrat na Vojskem

Sreda, 22. junij 2016
Šest mednarodnih prostovoljcev iz Portugalske, Slovaške, Finske, Švedske in Hrvaške in slovenska taborovodja, ki so v Idrijo prispeli včeraj, bo letos na mednarodnem prostovoljskem taboru teden dni preživelo na Vojskem in za lokalno skupnost uredilo pohodno pot na Školj.

Po dveletnem premoru, ko je Geopark idrija (Center za idrijsko dediščino) prostovoljni tabor organiziral v Kanomlji, je bila letos pobuda ponovno poslana na vse krajevne skupnosti v Občini Idrija. Tokrat so se odzvali v KS Vojsko in skupaj z lokalno skupnostjo je Geopark Idrija pripravili bogat program, v katerem bodo prostovoljci v tednu dni dodobra spoznali Idrijo, Vojsko in Krajinski park Zgornja Idrijca. Pri pripravi in izvedbi programa prostovoljnega tabora sodelujejo: KS Vojsko, Društvo kmečkih žena in deklet Vojsko, Kulturno društvo Planika, Turistično društvo Vojsko, Občina Idrija ter Geopark idrija (CID).

Seveda pa je prvi namen takega tabora delo, in tokrat smo se s KS Vojsko odločili, da se uredi pohodna pot na vrh  Školja (1128 m. n. v.) – razgledno točko, iz katere se vidi dobršen del Slovenije od Julijskih Alp, Kamniško – Savinjskih Alp, Predalpskega hribovja in vse do Snežnika na jugu Slovenije. Na vrhu Školja je bil v letu 2013 sicer že obnovljen orientacijski stolp in montirana orientacijska tabla s smermi vrhov. S tem prostovoljnim taborom bomo dela na vrhu Školja dokončali in olajšali dostop do te razgledne točke.

Pomemben del tabora je tudi druženje, zabava in spoznavanje različnih kultur in kulinarike držav, iz katerih prostovoljci prihajajo. Najpomembnejše pa je, da prostovoljce vključimo v lokalni utrip in tako na pristen način spoznajo državo, v katero so prišli z željo prispevati v njeno lokalno skupnost. Nenazadnje so tovrstne aktivnosti tudi dobra promocija kraja in celotnega idrijskega območja.  

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija