Letošnja izvedba Slovenske avanture - Adventure race Slovenia gre tudi čez Idrijsko območje

Letošnja izvedba Slovenske avanture - Adventure race Slovenia gre tudi čez Idrijsko območje

Torek, 14. junij 2016
Letos je na sporedu že trinajsta Slovenska avantura – Adventure race Slovenia, v organizaciji Društva tabornikov Rodu Jezerski zmaj Velenje. Športna prireditev, ki vsako leto v Slovenijo privabi številne vrhunsko pripravljene športnike, ki jim ogromne razdalje, žulji ter psihični in fizični napori predstavljajo prav poseben izziv. Dogodek, ki ponuja nepozabno doživetje po neskončnih slovenskih lepotah, gre med drugim tudi čez Trnovski gozd ter skozi Krajinski park Zgornja Idrijca.
    
V petek, 17. junija se bodo avanturisti iz Slovenije in sveta podali na start najzahtevnejše preizkušnje po Evropi. Spremljali bomo lahko ekipe iz Hrvaške, Francije, Nemčije, Poljske, Češke, Italije in Slovenije. Dvanajst štiričlanskih ekip se bo podalo na 440 kilometrsko progo za katero bodo imele časa 50 ur, trinajst dvočlanskih ekip pa čaka 260 km dolga proga, za katero imajo časa 30 ur.
 
Da bo avantura res polna presenečenj in negotovosti je zaenkrat znano le to, da bo start nekje na zahodu Slovenije, potem se bo proga nadaljevala preko celotne zahodne in osrednje Slovenije s ciljem v našem domačem mestu Velenje. Izzivi s katerimi se bo na progi spopadlo vseh petindvajset ekip so naslednji: treking, kolesarjenje, jamarstvo, veslanje, orientacija z gorskimi kolesi, spuščanje po vrvi, orientacijski tek, plezanje in še letošnja posebnost, ki pa naj za zdaj ostane še skrivnost.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija