GEOPARK IDRIJA AKTIVNO SODELUJE S ČLANI EVROPSKE MREŽE GEOPARKOV

GEOPARK IDRIJA AKTIVNO SODELUJE S ČLANI EVROPSKE MREŽE GEOPARKOV

Sreda, 11. november 2015
Obisk v Geoparku Bakony - Balaton

5. in 6. oktobra smo predstavniki Geoparka Idrija obiskali madžarski Geopark Bakony – Balaton, ki leži na severni strani Blatnega Jezera. Obisk je bil namenjen predvsem predstavitvi projektne ideje in dogovoru o sodelovanju med geoparkoma v programu Podonavje 2014 - 2020. Madžarski kolegi so nam pripravili pester program našega obiska. Pokazali so nam najbolj znane točke za obiskovalce in način njihove prezentacije. Med drugim smo si ogledali, Hegyestu Geological Visitor Site, Topolca Lake Cave Visitor Centre in Levander House Visitor Centre. Geopark Bakony – Balaton se je pokazal kot izredno gostoljuben in organizacijsko urejen geopark. Predstavniki obeh geoparkov so se dogovorili, da bodo v prihodnosti poskušali čimveč sodelovati, predvsem se bodo vključevali v evropske projekte.

Obisk Geoparka Papuk v Idriji

V sredo, 7. oktobra smo gostili predstavnike Geoparka Papuk. Kolegi iz Hrvaške so nas obiskali z namenom, da jim predstavimo delovanje našega geoparka, predvsem naše dobre prakse. Po uvodnem predavanju in sestanku, smo kolege peljali na ogled naše tematske poti po Krajinskem parku Zgornja Idrijca. Ogledali smo si Divje Jezero, enojno tektonsko okno Strug, interpretacijsko točko Prodišče je igrišče na Lajštu, Putrihove klavže in nahajališče tirasni megalodontidnih školjk na Krekovšah. Na koncu je sledilo še službeno kosilo in ogled Antonijevega rova.

Geopark Idrija oddal prijavo za projekt v okviru programa Podonavje 2014 - 2020

2. 11. je Geopark Idrija skupaj s svojimi projektnimi partnerji iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške Madžarske in Srbije oddal prijavo projekta z naslovom Danube GeoTour. Izbor projektov v okviru programa Podonavje 2014 – 2020 je dvofazni. Rok za oddajo projekta v prvi fazi je potekel 3. 11.. Sedaj iskreno upamo, da nas bo komisija ocenila pozitivno in uvrstila v drugo fazo, ki bo potekala od 1. 4. 2016 do sredine maja 2016. Rezultati o izbranih projektih bodo znani v začetku poletja 2016.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

16 / 24 °C

17 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija