NAGRADNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ »RIBA NA TOPOLU POJE«

Četrtek, 02. julij 2015
1.    Organizator
Nagradni fotografski natečaj razpisujeta  Turistično društvo Fara in Turistični krožek OŠ Spodnja Idrija.

2.    Namen in tema
Fotografski natečaj je ena od aktivnosti celoletnega raziskovanja in ustvarjanja spodnjeidrijskih osnovnošolcev in društev na temo pr' farske legende »RIBA NA TOPOLU POJE«.

Tri različice legende pravijo tako:
1.    Revni, a iznajdljivi Pr' farc je z vrvico privezal postrv na topol, jo razglasil za čudo narave in jo dal naprodaj. Zvečer se je zbrala množica kupcev in firbcev. Lakomen in bogat Idrijčan je zamenjal kmetijo za pojočo ribo z namenom, da jo bo postavil na ogled in z njo služil denar. A riba mu ni zapela.
2.    Dekleta so hodila na bregove Idrijce, da bi v vodi zagledala svojega ženina. Na žalost pa so videla poleg svojega obraza le topole in kakšno ribo, ki je priplavala mimo. Ker so na produ tudi pele, so videla »ribo na topolu peti.«
3.    Zgodba sega v čas, ko še ni bilo ogledal. Pa si je Pr' farc zaželel videti svojo lastno podobo in stopil do Idrijce. In ravno v tem času, ko se je ogledoval v reki, je zapela ptica, priplavala riba, odsev topola pa je zažarel v reki.

3.    Sodelovanje in pogoji
Na natečaju lahko sodelujete vsi, ki želite oživiti legendo o ribi, ki poje na topolu. Sporočilnost fotografije mora biti v skladu s temo – pr' farska legenda »RIBA NA TOPOLU POJE«.
Avtorji lahko sodelujete v dveh kategorijah.  
1.    kategorija: do 15 let.
2.    kategorija: 16–99 let.

S prijavo na natečaj in oddajo fotografij vsak udeleženec soglaša in potrjuje, da je avtor svojih fotografij in da lahko organizator uporabi njegova dela za postavitev na razstavi ter za promocijo v elektronskih in tiskanih medijih brez vnaprejšnjega dovoljenja ali plačila avtorju.

4.    Prijava na natečaj in tehnične zahteve
Vsak avtor lahko sodeluje z največ 3 fotografijami.

Fotografije lahko pošljete na elektronski naslov  td.fara@gmail.com ali jih na CD-ju, DVD-ju pošljete na naslov: Turistično društvo Fara, Slovenska cesta 15, 5281 Spodnja Idrija, s pripisom FOTO NATEČAJ 2015, do 1. avgusta 2015.
Fotografijam priložite izpolnjeno in podpisano PRIJAVNICO.

Fotografije naj bodo v format JPG ali JPEG. Vse fotografije naj bodo označene z zaporedno številko, nazivom dela in imenom in priimkom avtorja (primer: 1_naziv_ime_priimek). Velikost fotografij naj bo vsaj 10×15 cm pri ločljivosti 300 dpi.

5.    Trajanje natečaja
Natečaj traja od 25. junija do 1. avgusta 2015.

6.    Izbor in nagrade
Strokovna žirija bo izbrala:
-    deset najboljših fotografij, ki bodo na ogled na razstavi ob krajevnem prazniku Velikem šmarnu, 15. avgusta 2015 v Spodnji Idriji,
-    tri najboljše fotografije v vsaki kategoriji, katerih avtorji bodo prejeli nagrade.

Podelitev nagrad in otvoritev razstave bo 15. avgusta 2015 v Spodnji Idriji, v sklopu prireditev ob praznovanju krajevnega praznika Veliki šmaren 2015. O natančnem kraju in času podelitve bodo sodelujoči in nagrajenci obveščeni naknadno.

Razpis in prijavnico nadjete v priponki.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

16 / 24 °C

17 / 22 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija