2. TEDEN ASTRONOMIJE IN VIKEND EKSPERIMENTOV

2. TEDEN ASTRONOMIJE IN VIKEND EKSPERIMENTOV

Ponedeljek, 18. maj 2015
Med 6. in 12. majem 2015 je idrijski Mestni trg zaznamovalo pestro dogajanje, ki je bilo namenjeno malim in velikim ljubiteljem vesoljskih skrivnosti in eksperimentov. Z namenom, da domačinom in obiskovalcem približamo delček naravoslovja in tehnike, smo organizirali Teden astronomije in Vikend eksperimentov.  Obiskovalci so si v največjem digitalnem planetariju v Sloveniji ogledali astronomske vsebine in predstavitve Spoznajmo skrivnosti nočnega neba. V galeriji nad Mestno knjižnico so potekali vodeni ogledi po razstavi Skrivnosti in podobe Osončja, ki jo je pripravil Prirodoslovni muzej Slovenije. Poleg tega so ob večerih obiskovalci lahko prisluhnili zanimivim strokovnim predavanjem, opazovali nočno nebo, najmlajši pa so skrivnosti vesolja raziskovali na zanimivih ustvarjalnih delavnicah. Med drugim smo predavanja izvedli tudi v Medgeneracijskem centru za prebivalce Doma upokojencev Idrija, ki se dogajanja na Mestnem trgu niso morali udeležiti.

Skupaj se je aktivnosti v okviru 2. tedna astronomije in Vikenda eksperimentov udeležilo preko 1100 obiskovalcev iz Idrije in drugih slovenskih krajev, od skupin predšolskih otrok do upokojencev. Vsi, ki smo pri pripravi dogodka sodelovali, smo bili še posebej veseli, tako velikega odziva. Upamo, da bomo tudi v prihodnje uspešno združevali naše skupne moči in se hkrati že veselimo naših naslednjih srečanj.

Ob tej priložnosti se organizatorji 2. tedna astronomije in Vikenda eksperimentov zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi našega dogodka:

-           Mestna knjižnica Idrija,

-          Občina Idrija,

-          SGG Tolmin,

-          Kolektor,

-          Komunala Idrija,

-          Javna razsvetljava Ljubljana, d.d.

-          Etiketa

-          Šolsko društvo Realka

-          Merkur - prodajni center Koling

-          Pedagoška Fakulteta UL

-          Inštitut Jožef Štefan

-          Gostilna Škafar

-          Žlikrof Plac

-          Medijski sponzor GEA

 

Pri organizaciji dogodka so sodelovali:

Rudnik živega srebra Idrija, Prirodoslovni muzej Slovenije, Geopark Idrija, Društvo matematikov, fizikov in astronomov in prostovoljci Mladinskega centra Idrija

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija