GEOPARK IDRIJA NA EKO DNEVU 2015

GEOPARK IDRIJA NA EKO DNEVU 2015

Torek, 14. april 2015
Geopark Idrija se je tudi letos pridružil pestremu dogajanju v sklopu EKO dneva, ki je 11. 4. potekal na Mestnem trgu v Idriji.

Že tradicionalni EKO dan vsako leto poteka pod okriljem idrijske krajevne skupnosti, ki ji pri pripravi dogodkov pomagamo številni soorganizatorji, od Občine Idrija, podjetja Komunala, vseh osnovnih šol v občini, vrtca, idrijske gimnazije, Geoparka Idrija, Gorske reševalne službe, idrijskih in črnovrških gasilcev do Mestnega muzeja Idrija, idrijskega planinskega društva in tabornikov.  Za razliko od lanskega leta je tokratne dogajanje popestrilo sončno vreme, ki je na Mestni trg privabilo veliko število krajanov in drugih obiskovalcev.

Geopark Idrija je na EKO dnevu sodeloval s svojo stojnico, kjer so si obiskovalci lahko ogledali geološke posebnosti Geoparka Idrija in izvedeli vse o pestrem programu Tedna geoparkov, ki ga pripravljamo v maju. Poleg tega smo za učence iz Osnovne šole Idrija pripravili geoparkovo ustvarjalnico Fosilni magnetki. Delavnico smo začeli s čisto pravim proučevanjem zbirke fosilnih ostankov rastlin in živali, ki so bili najdeni na območju idrijskega hribovja. Nadaljevali smo z ustvarjalnimi delavnicami, kjer si je vsak udeleženec izdelal svoj fosilni magnetek in ga pobarval z izbranimi barvami. Iz pod rok malih ustvarjalcev so ponovno "oživeli" pisani amoniti in trilobiti.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

NED
PON
TOR

13 / 27 °C

13 / 27 °C

15 / 25 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija