POVABILO NA ODPRTJE POTUJOČE MEDNARODNE RAZSTAVE Od industrijske do umjetničke revolucije IN SPREMLJEVALNI DOGODEK Špic`n`šiht

POVABILO NA ODPRTJE POTUJOČE MEDNARODNE RAZSTAVE Od industrijske do umjetničke revolucije IN SPREMLJEVALNI DOGODEK Špic`n`šiht

Četrtek, 06. november 2014

Center za idrijsko dediščino v okviru projekta Rudniki kulture vabi na odprtje potujoče mednarodne razstave Od industrijske do umjetničke revolucije in spremljevalnega dogodka ŠPIC'N'ŠIHT, ki bo v nedeljo, 9. novembra, ob 11. uri v čakalnici Avtobusne postaje Idrija. 

Razstava potuje po mestih nekdanje Jugoslavije, ki jih je rudarjenje v preteklosti močno zaznamovalo, danes pa skušajo snovno in duhovno zapuščino očetov na novo ovrednotiti in razvijati naprej na kulturni platformi. Banovići, Brskovo, Idrija, Krapan, Labin, Ljubija in Vrdnik so se povezali v projekt Rudnici kulture (Rudniki kulture), katerega del je tudi ta razstava.

V vsakem od mest, kjer razstava gostuje, se v spremljevalnem programu predstavljajo še domači ustvarjalci. Posebej za to priložnost sta slikarka Sanja Rejc in fotograf Jani Peternelj zasnovala projekt ŠPIC'N'ŠIHT.

Več o projektu: http://www.rudnicikulture.com/ in https://www.facebook.com/spicnsiht?fref=ts

Razstava Od industrijske do umjetničke revolucije bo na ogled v stavbi opuščene rudniške strojnice "Inzaghi" (nekdanji TIC) od 10. do 13. novembra med 15. in 19. uro.

Projekt ŠPIC'N'ŠIHT bo na ogled v času obratovanja avtobusne čakalnice.

Vabljeni!

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

4 / 18 °C

7 / 12 °C

8 / 10 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija