DEDIŠČINA GRE V ŠOLO

DEDIŠČINA GRE V ŠOLO

Torek, 23. september 2014

Ena izmed osrednjih nalog Geoparka Idrija je oblikovanje raznolikih izobraževalnih vsebin, s katerimi skušamo mladim približati dediščino Idrije in njenega podeželja. Prav zato smo se z veseljem odzvali povabilu Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije za sodelovanje v programu Dnevov evropske kulturne dediščine 2014.

V sodelovanju z Osnovno šolo Idrija smo pripravili pester nabor naravoslovnih vsebin, ki so primerne za vse šolajoče generacije. V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine 2014 bomo izdelovali kamnito zapestnico in spoznavali pestro kamninsko sestavo Idrijce, na poti po Rakah iskali skriti zaklad, se podali na pohod do intepretacijske točke »Idrijca razkriva kamnine« na Lajštu, raziskali prodišče ob Idrijci, si v Antonijevem rovu ogledali razstavo prodnikov in najlepši prodnik tudi pobrusili, najbolj pogumni pa se bomo podali po sledeh dinozavra.

Poleg tega smo s skupnimi močmi pripravili raznolik program popoldanskih dogodkov. Vsi organizatorji vas lepo vabimo, da se kakšnega izmed njih udeležite.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

SRE
ČET
PET

16 / 22 °C

15 / 24 °C

18 / 23 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija