MED VRHOVI O ZELIŠČIH

MED VRHOVI O ZELIŠČIH

Petek, 18. julij 2014
Hiša zelišč, partner Geoparka Idrija, organizira prireditev na temo zelišč in aromaterapije - "Med Vrhovi o zeliščih". Prireditev se bo odvijala v Idrijskih Krnicah, 20.julija, od 14:00 dalje.

Program, ki se bo odvijal na prireditvi:

-   14:00 Brezplačno predavanje certificirane aromaterapevtke Melani Kovač »Kaj je aromaterapija?« Aromaterapija je zelo široka in uporabna veda, tako da jo je težko opisati v kratkem času. Ravno to bo poskusila Melani Kovač narediti v dobri uri predavanja, da vam malce približa ta morda za vas skivnostni svet ter vas navduši, da se poglobite v to dišeče področje. Predavanje je namenjeno vsem, tudi tistim, ki o tem že nekaj veste.

-   15:00 Brezplačno predavanje in degustacija »Osvežilni zeliščni napitki«, ki ga bo vodil dr. Janko Rode, strokovnjak na področju zdravilnih rastlin.  Spoznali boste zdravilne rastline za napitke ter se naučili pripraviti nekaj osvežilnih zeliščnih pijač. Po želji boste lahko pripravili svoje sokove, z vsemi pripravljenimi pijačami pa se boste lahko na delavnici tudi odžejali in osvežili.

-   16:00 Voden ogled enega izmed nasadov zdravilnih rastlin, vodili ga bosta lastnici blagovne znamke Hiše zelišč Lara Lapajne Golob in Irena Kenda.

-   16:00 Delavnica Hidrolati in degustacija + darilo, ki jo bo vodila aromaterapevtka Melani Kovač. Hidrolati so zelo zanemarjen del aromaterapije, vendar tako zelo uporabni in varni za uporabo v kozmetiki, klinični uporabi in celo v kuhinji. Cena delavnice, ki jo plačate na dan izvedbe je 15,00 €. Delavnica traja 1 uro in 30 minut.


-   17:00 Prikaz destilacije zdravilnih rastlin, kjer bomo pridobili dragoceno eterično olje ter hidrolat (cvetno vodo).
-   Kulinarični užitki ob prikazu uporabe zdravilnih rastlin v osvežilnih sadno-zeliščnih napitkih.

Za delavnico Hidrolati in degustacija zbiramo predhodne prijave na mail: Info@hisa-zelisc.si ali eno izmed naših telefonskih številk. (031 608 247, 041 494 781)

Celoten program se bo odvijal v Idrijskih Krnicah, na domačiji v Logu (št. 45) – v prijetni družbi, ob aromatičnem nasadu zdravilnih rastlin.


Prisrčno vabljeni!

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija