FOSILNI MAGNETKI - KREATIVNA DELAVNICA IN SPOZNAVANJE FOSILOV

FOSILNI MAGNETKI - KREATIVNA DELAVNICA IN SPOZNAVANJE FOSILOV

Petek, 18. julij 2014
Torkovo dopoldne (15. 7. 2014) smo sodelavci Centra za idrijsko dediščino - Geopark Idrija ponovno preživeli v družbi najmlajših. Tokrat smo v sodelovanju z ZPM Idrija pripravili delavnico izdelovanja fosilnih magnetkov.

Delavnico smo začeli s čisto pravim proučevanjem zbirke fosilnih ostankov rastlin in živali, ki so bili najdeni na območju Geoparka Idrija.  Skupaj smo ugotovili, da so na tem območju živeli organizmi, ki so že v daljni preteklosti izumrli. Hkrati smo se spraševali kakšno je bilo območje Geoparka Idrija, ko so vse te rastline in živali še živele. Glede na najdišča fosilov, smo ugotovili, da je bilo potopljeno pod morjem. Nadaljevali smo z ustvarjalnimi delavnicami, kjer si je vsak udeleženec izdelal svoj fosilni magnetek in ga pobarval z izbranimi barvami. Iz pod rok malih ustvarjalcev so ponovno "oživeli" pisani amoniti in trilobiti. Za mame, sestre, babice in prostovoljke ZPM pa smo izdelali unikatne amonitne uhane.

Otroci z ZPM Idrija ta vikend odhajajo na zaslužene počitnice na morje. Geoparkove delavnice bodo ponovno potekale v avgustu, ko bomo proučevali dinozavre in se podali v idrijsko podzemlje. 

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija