DELAVNICA IZDELOVANJA PEŠČENEGA NAKITA

DELAVNICA IZDELOVANJA PEŠČENEGA NAKITA

Četrtek, 03. julij 2014
V torek, 1.7.2014 je Center za idrijsko dediščino – Geopark Idrija v sodelovanju z ZPM Idrija pripravil delavnico izdelovanja peščenega nakita.

Z delavnico izdelovanja peščenega nakita se je začelo že tretje zaporedno leto sodelovanja Geoparka Idrija z Zvezo prijateljev mladine Idrija pri Počitnikariji, v okviru katere so letos pripravljene številne aktivnosti, ki bodo otrokom popestrile dogajanje med poletnimi počitnicami.  
Delavnice izdelovanja nakita se je udeležilo 19 otrok. Vsak si je najprej iz lepenke po svoji želji izrezal obeske različnih oblik in velikosti. Obeske so nato namazali z lepilom in jih posuli s puščavskim peskom, na koncu pa so jim dodali še barvne prodnike iz prodišča ob reki Idrijci, ki so jih pobarvali z akrilnimi barvami. Ko so se obeski posušili so jih skupaj z lesenimi perlicami dali na vrvico in nastal je izredno lep in unikaten peščen nakit. Vsi otroci se že veselijo prihodnjih delavnic, ki jih bo pripravil Center za idrijsko dediščino - Geopark Idrija v okviru Počitnikarije 2014.   

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

TOR
SRE
ČET

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija