NAMENITE 0,5 % ZA »UREDITEV TOČKE NA LAJŠTU V IDRIJSKI BELI«

NAMENITE 0,5 % ZA »UREDITEV TOČKE NA LAJŠTU V IDRIJSKI BELI«

Četrtek, 16. januar 2014
Davčna zakonodaja omogoča fizičnim osebam (zavezanci) razporeditev 0,5% svoje dohodnine v splošno koristen namen (t.i. 0,5%). Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu, lahko pa pomembno pomaga pri financiranju splošno koristnih dejavnosti.
Zato vas Center za idrijsko dediščino  v sodelovanje s Skladom 05 – ustanovo za družbene naložbe vabi k namenitvi dohodnine za splošno koristen namen in sicer
 
»Ureditev točke na Lajštu v Idrijski Beli«

Nekaj sto metrov od sotočja po toku navzdol želimo urediti prostor s klopmi in mizami ter dobro poznanimi družabnimi igrami, ki jih bomo igrali s prodniki (človek ne jezi se, vovkalca, ipd.). Uredili bomo tudi bazenček s prodniki, kjer bodo otroci (in odrasli) lahko sestavljali različne kamnite strukture. Na poljuden način pa bomo vključili tudi geologijo, in sicer tematike o prodnikih ter idrijskih kamninah. S to ureditvijo želimo obiskovalcem predstaviti naravo okolice ter še dopolniti ponudbo tega prostora. Predvidoma bomo ob uspešnem zbiranju sredstev to točko uredili v letu 2015.

Vabimo vas, da izpolnite spodnji obrazec v prilogi in ga oddate ali pošljete na:
Center za idrijsko dediščino, Ulica IX. Korpusa 17, 5280 Idrija.
Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za podporo!

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PET
SOB
NED

15 / 32 °C

16 / 31 °C

14 / 27 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija