MEDNARODNA DELAVNICA INTERPRETACIJE DEDIŠČINE: GEOPARK – RAZUMETI ZGODBE, KI NAM JIH GOVORI ZEMLJA

MEDNARODNA DELAVNICA INTERPRETACIJE DEDIŠČINE: GEOPARK – RAZUMETI ZGODBE, KI NAM JIH GOVORI ZEMLJA

Torek, 30. julij 2013
Obvestilo: Delavnica je polno zasedena zato prijave nanjo niso več možne.

Vljudno vas vabimo k udeležbi na mednarodni delavnici
od 11. do 12. septembra 2013 v Centru idrijske čipke v Idriji.

Namen delavnice je seznanjenje s teorijo kvalitetne interpretacije naravne in kulturne dediščine, predstavitev in izmenjava dobrih praks, promocija varstva naravne in geološke dediščine, povečanje razumevanja geoloških naravnih procesov, popularizacija in promocija geoparkov v Sloveniji in krepitev sodelovanja z mednarodnimi strokovnjaki na tem področju. Cilj delavnice je  konkretizacija idej in prenos vsebin in smernic za interpretacijo geoloških pojavov v izdelavo brošur ter ostalih interpretacijskih pripomočkov.

Za izvedbo dvodnevne delavnice smo k sodelovanju povabili priznanega strokovnjaka s področja interpretacije dediščine, gospoda Johna Macadama, ki bo prvi dan izvedel predavanje na temo interpretacije dediščine in trenutnih trendov na tem področju. Predavanje bo izvedeno praktično, z aktivno udeležbo poslušalcev, s primeri in praktičnimi vajami. Drugi dan bo potekal v obliki ekskurzije na idrijsko podeželje z ogledom nekaterih geo-točk ter obiskom partnerjev oz. ponudnikov idrijskega podeželja z namenom okusiti in spoznati naravo in običaje območja Geopark Idrija.

Uradni jezik konference je angleščina.
Udeležba na delavnici je brezplačna. Udeleženci delavnice si stroške nočitev in potne stroške krijejo sami.

Vljudno vas naprošamo, da izpolnjeno prijavnico v prilogi pošljite do 30. avgusta 2013 na e-naslov: aleksandra.kustrin@visit-idrija.si. Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

Več informacij lahko dobite pri Mojci Gorjup Kavčič (mojca.gorjup-kavcic@geopark-idrija.si; +386 (0)5 37 34 076) ali Jaku Kenk (jaka.kenk@visit-idrija.si; +386 (0)5 37 34 074).

Podrobnejši program delavnice boste prejeli v mesecu avgustu!


Več informacij in prijavnica: MEDNARODNA DELAVNICA

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

4 / 18 °C

7 / 12 °C

8 / 10 °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija