NA 4. DNEVU ALPSKE KONVENCIJE SE BO PREDSTAVILA TUDI IDRIJA: Mojstrana, 28. in 29. junij 2013

NA 4. DNEVU ALPSKE KONVENCIJE SE BO PREDSTAVILA TUDI IDRIJA: Mojstrana, 28. in 29. junij 2013

Petek, 21. junij 2013
Po alpskih dolinah s kolesom in peš – iz Mojstrane v Radovno in Krmo!

Vabljeni na 4. Dan Alpske konvencije v organizaciji PD Dovje-Mojstrana, TNP, PZS, Cipre Slovenija, SPM in Hiše pr Katr ob sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in prostor ter Stalnim sekretariatom Alpske konvencije. Osrednji dogodek bo 29. junija 2013, ko organiziramo rekreativno kolesarjenje iz Mojstrane v Radovno in Krmo, pohod do Pocarjeve domačije in bogat spremljevalni program pri SPM.

V sklopu kulturnega programa se bo na stojnici predstavila tudi Idrija s svojo ponudbo, ki jo bodo predstavili: Geopark Idrija, Občina Idrija, Turistično informacijski center Idrija, Martina Šlabnik, Rudnik živega srebra Idrija, Društvo idrijskih klekljaric in Kanomeljske punce.
Godčevska skupina  »Kanomeljske punce« iz Idrije:  
Vesela druščina kanomljskih punc s svojimi priročnimi »domačimi« glasbili, petjem in vsebinami, povezanimi z ljudskim izročilom, skupaj predstavljajo glasbeno tradicijo Kanomeljske doline. S pesmimi in njihovo izvedbo starejšim obuja skupina spomine na stare čase, mlajšim pa predstavlja danes vse redkeje uporabljene hišne pripomočke. 

Predstavitev idrijskih klekljaric: 
Članici Društva idrijskih klekljaric bosta izvedli Skeč o idrijskih klekljaricah. 

Oglejte si celoten PROGRAM.

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Vreme

PON
TOR
SRE

/ °C

/ °C

/ °C

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija