Idrija izbrano

Kolektivna blagovna znamka Idrija izbrano je bila ustanovljena z namenom povezovanja lokalnih ponudnikov in skupnega predstavljanja široke palete kakovostnih izdelkov, pridelkov in storitev Idrijskega. Blagovna znamka vključuje produkte, ki temeljijo na inovativnosti, kakovosti, tradiciji in dediščini lokalnega okolja. Z izborom produktov visokega standarda, celostno grafično podobo in skupno promocijo želi znamka prispevati k prepoznavnosti lokalne ponudbe ter ustvarjati višjo dodano vrednost izdelkov, pridelkov in storitev.

Izhodiščni temi blagovne znamke Idrija izbrano sta kulinarika ter domača in umetnostna obrt, zato lahko pravico do uporabe znaka Idrija izbrano pridobijo rokodelski in drugi oblikovani izdelki, pridelki, prehranski izdelki, jedi in pijače, pa tudi prireditve, turistični programi, paketi in doživetja.

Prvi izdelki Idrija izbrano so bili certificirani leta 2018, ko je na razpisu certifikat pridobilo 17 ponudnikov s 34 produkti. V letu 2019 je certifikat odličnosti pridobilo še 62 novih produktov. Vseh certificiranih ponudnikov v registru KBZ Idrija izbrano je 34.

V želji povezati čim več ponudnikov in kakovostne ponudbe bo razpis za pridobitev certifikata potekal tudi v prihodnjih letih. Razpis pripravlja Zavod za turizem Idrija, ki koordinira tudi vse aktivnosti v zvezi s kolektivno blagovno znamko. Poleg ocenjevanja, ki ga izvaja zunanja strokovna komisija in podeljevanja certifikatov, se tekom leta izvajajo promocijske in svetovalne aktivnosti, delavnice ter srečanja za ponudnike in potencialne ponudnike.

KATALOG PONUDNIKOV IN IZDELKOV IDRIJA IZBRANO

Kolektivno blagovno znamko prepoznate po logotipu - certifikatu, ki označuje vse izdelke Idrija izbrano.

                                   

Izdelki Idrija izbrano

Izdelki Idrija izbrano, Avtor fotografije: Bojan Tavčar

Avtor fotografije: Bojan Tavčar

Vreme

PON
TOR
SRE

/ °C

/ °C

/ °C

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija