Tedni evropskih geoparkov 2020

 

TEDNI EVROPSKIH GEOPARKOV 2020 v

UNESCO Globalnem geoparku Idrija

24. maj–7. junij 2020

 

Leto 2020 je zaradi pandemije Covid 19 nekaj posebnega. Zaradi različnih prepovedi in omejitev programa, kot smo ga pripravljali v preteklih letih, letos ni bilo možno pripraviti.

Glavni namen dogodkov v Tednih evropskih geoparkov je ozaveščanje in izobraževanje  lokalnega prebivalstva in širše javnosti o naravni in kulturni dediščini v UNESCO globalnem geoparku Idrija.

Tako je letošnji program Tednov evropskih geoparkov postal VIRTUALEN. Pripravili smo  nekaj virtualnih dogodkov, ki se bodo odvijali na spletu, predstavitve naše naravne in kulturne dediščine ter namige za izlete, tako da boste bolje spoznali območje Geoparka Idrija.

Vabljeni tudi letos, da se nam pridružite.

 


SPLETNI DOGODKI

 

VIRTUALNI SPREHOD PO RAZSTAVI "ZAPISANO V KAMNINAH"

Podajte se na virtualni sprehod po raztavi "Zapisano v kamninah", kjer so poleg geološke zgodovine in procesov, ki soustvarjajo naš planet predstavljene kamnine in fosili, živalstvo in rastlinstvo geoparka, kraški svet s svojimi pojavi in kulturne značilnosti Idrije ter slikovitega idrijskega podeželja.

S celostno predstavitvijo našega območja vam strnjeno prikazati vse vidike Geoparka Idrija in jih navdihniti za nadaljnje potepanje in raziskovanje čudovitih kotičkov Idrijskega - v mestu, na podeželju in v neokrnjeni naravi.

Za virtualni sprehod klikni TUKAJ.

 


RAZISKOVANJE NARAVE PO POTEH GEOPARKA IDRIJA Z APLIKACIJO TEACHOUT

TeachOut – Naravoslovna igra na prostem (ali preprosto TeachOUT) je poučna igra, zasnovana za rabo na sistemih Android in iOS. Aplikacija je predvsem razvita kot orodje za raziskovanje narave, ki se igra na pametnih telefonih, uporabnika vodi od točke do točke ter mu nalaga različne naloge in izzive, ki jih mora na posameznih točkah izvesti. Pohod v naravi bo tako postal bolj zanimiv in poučen.

Več informacij je na voljo TUKAJ.

 

Naravoslovno igro na prostem (TeachOUT), ki je prvotno namenjena poučevanju naravoslovja v šolah, pa si lahko v spletni platformi izdelate tudi sami. Navodila, kako to narediti, so na voljo TUKAJ.


 


 

SPLETNE PREDSTAVITVE PREJEMNIKOV CERTIFIKATA  KBZ IDRIJA IZBRANO

V pokrajini, kjer ni nič ravnega, kjer pravijo, da je še ravnina postavljena pokonci, generacije že stoletja trajnostno gospodarijo. Kljub težkim življenjskim pogojem na Idrijskem živijo prijazni, iznajdljivi in ustvarjalni ljudje. Izpod pridnih rok te razumne, a humorja polne kulture prihajajo tudi izdelki s certifikatom IDRIJA IZBRANO.

Certifikat odličnosti IDRIJA IZBRANO priča o visoki kakovosti izdelkov, ki ob uporabi lokalnih surovin pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja na Idrijskem. Izdelki, narejeni s skrbnostjo in ljubeznijo, so dokaz bogatega kulturnega izročila v tukajšnjem prostoru.

Spoznajte VEČ o kolektivni blagovni znamki IDRIJA IZBRANO in prejemnikih certifikata s klikom TUKAJ.

Sledite nam na Facebook profilu Geoparka Idrija in redno spremljajte predstavitve prejemnikov certifikata IDRIJA IZBRANO. Sledite nam TUKAJ.

 


 

 

PREDSTAVITVE NARAVNIH IN KULTURNI ZNAMENITOSTI IN NAMIGI ZA IZLET

Na Facebook profilu Geoparka Idrija letos še bolj intenzivno objavljamo predstavitve naravne in kulturne dediščine v UNESCO globalnem geoparku Idrija.

Sledite nam na Facebook profilu Geoparka Idrija in redno spremljajte naše objave, predstavitve in namige za izlet. Sledite nam TUKAJ.

 


 

 

SPLETNE PREDSTAVITVE V ŽIVO

 

Vreme

PON
TOR
SRE

/ °C

/ °C

/ °C

Elektronska obvestila

Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

Geopark Idrija je družaben

Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija