Zeliščna avantura v Geoparku Idrija

Zeliščna avantura v Geoparku Idrija

 • Začetek: Sobota, 28. maj 2016 ob 10:00
 • Zaključek: Sobota, 28. maj 2016 ob 14:00
 • Izhodišče: Koča na Hleviški planini
  Organizator: Planinsko društvo Idrija, Društvo za zdravilne rastline Idrija Cerkno - Encijan Encijan, Naturalina Borut Troha s.p., Geopark Idrija
  Dodatne informacije in prijave: Majda Ržek – oskrbnica koče na Hlevišah – 051 644 405, majda.rzek@gmail.com

  Cena: kosilo v koči – 10 EUR; delavnica za otroke (nad 4 leta): 4 EUR – 1 otrok, 7 EUR – 2 otroka, 9 EUR – 3 otroci

  Zaradi lažje organizacije so zaželene/obvezne predhodne prijave. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 11.6.2016 ob 10:00 uri.  V osrčju Idrijskega hribovja, na soncu in zraku, smo za mlade družine in tudi vse ostale pripravili pravo zeliščno avanturo. Starejši se boste po Hleviški planini sprehodili v spremstvu zeliščarke iz Društva Encijan  in se seznanili z zdravilnimi rastlinami, medtem ko si bodo najmlajši izdelali dišeče peneče kopalne kroglice in srček za nožno kopel.

  Ob zaključku se bomo okrepčali s pripravljenim menijem, ki sta ga posebej za ta dogodek pripravila oskrbnika planinske koče na Hleviški planini in je začinjen s kančkom geološke dediščine Idrijskega območja. Vas zanima, kakšnega okusa so juha IZBRUH DIVJEGA JEZERA, glavna jed KNAPOVE SANJE in sladica RUDNIŠKI VOZIČEK?

  Pridružite se nam!


  Opis delavnice za otroke: Izdelava solne kopeli iz sivke

  Strokovnjakinja na področju naravne kozmetike ga. Vanja Troha bo našim mladim udeležencem najprej približala in opisala sestavine ter pokazala postopek izdelave kopeli*. Nato si bodo otroci naredili svoje peneče kopeli, ki jih bodo odnesli domov. Otroci bodo uživali, kopeli pa se ne bi branili niti odrasli. Se strinjate? Pridružite se nam!

  * Receptura zagotavlja aromaterapevtsko delovanje ter sočasno hranjenje, maščenje in negovanje vaše kože. Sivkina kopel telo sprosti in hkrati poživi. Dodatek eteričnega olja sivke pomaga blažiti bolečine, pomaga pri vnetjih, opeklinah, deluje antidepresivno ter pomirja duha.

  Vreme

  NED
  PON
  TOR

  / °C

  / °C

  / °C

  Elektronska obvestila

  Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

  Geopark Idrija je družaben

  Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija