Časovni splet besed - 33. festival idrijske čipke

Časovni splet besed - 33. festival idrijske čipke

 • Začetek: Nedelja, 22. junij 2014 ob 13:30
 • Zaključek: Nedelja, 22. junij 2014 ob 14:30

 • Predstavitev sodelujočih društev TD Reka, TD Šebrelje,
  TD Idrijske Krnice, TKD Kanomlja
  Od 13.30 do 14.30, Trg. Sv. Ahacija

  Štiri Turistična društva iz Idrijsko – cerkljanskega območja, TD Reka, TD Šebrelje, TD Idrijske Krnice in TKD Kanomlja,  so v projektu med seboj povezala s ciljem zbrati, zapisati in tako ohraniti  še dostopno nesnovno dediščino območja.
  Izvedbo projekta podpira in omogoča Občina Idrija
  Prebivalcem in obiskovalcem območja bodo materiali dostopni preko izdane knjige ter preko, v turistično ponudbo krajev in širšega območja vključenih in pod strokovnim vodstvom pripravljenih  predstavitev.
  Na FIČ bo prvič skupno predstavljene  pripravljene vsebine.  Te bodo s področja glasbe, pesmi in legend ali zgodbic, ki so nastale v krajih kjer društva delujejo.  Izvajanje projekta in priprava predstavitev poteka pod strokovnim vodstvom etnologinje Maruške Markovčič, muzikologinje Katarine Šivic ter režiserja Klemena Markovčiča.

  »Projekt z naslovom Časovni splet besed, plesa in druženja sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija. Za vsebino je odgovorno TKD KAnomlja. Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.«.

  Vreme

  NED
  PON
  TOR

  / °C

  / °C

  / °C

  Elektronska obvestila

  Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

  Geopark Idrija je družaben

  Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija