KNAPI IN KNAPOVŠNA: POVEJ MI ENO PO RUADRSKO

KNAPI IN KNAPOVŠNA: POVEJ MI ENO PO RUADRSKO

 • Začetek: Četrtek, 29. maj 2014 ob 19:00
 • Zaključek: Četrtek, 29. maj 2014 ob 21:00
 • Anekdote, šale, rudarske »lumparije«, pa tudi trpke zgodbe in pripovedi o surovih razmerah globoko pod površjem, so neločljiv del Unescove svetovne dediščine. Govorjena beseda se lahko prenaša iz roda v rod ali pozabi. Da je ne bi pozabili, jo je treba zapisati. Želimo, da bi se knapovske izkušnje in zgodbe ohranile v vsakdanjem življenju prebivalcev Idrije, se prenesle na nove generacije in uporabile v novih, ustvarjalnih kontekstih.

  O svojih knapovskih letih, delu in prostem času nam bodo pripovedovali upokojeni rudarji idrijskega rudnika v stavbi jaška Frančiške (Bazoviška 2, Idrija), ob črpalki Kley, v četrtek, 29. maja 2014, ob 19.00.

  Vstop je prost.

   

  Obljubljamo večer poln zanimivih spominov – lepih in malo manj lepih. Zgodbe idrijske knapovšne se vam bodo v rudniškem jašku ob največjem ohranjenem parnem stroju v Sloveniji zagotovo vtisnile v spomin. In se s tem ohranile pri življenju.

   

  Priporočilo: Temperatura v stavbi jaška Frančiške je lahko tudi ob poletnih večerih nizka, zato priporočamo toplejša oblačila.

   

   

  Vreme

  PON
  TOR
  SRE

  12 / 25 °C

  15 / 24 °C

  16 / 22 °C

  Elektronska obvestila

  Želite biti obveščeni o novostih in dogodkih?

  Geopark Idrija je družaben

  Sledite nam na družabnih omrežjih #geoparkidrija